Bliv frivillig

Som frivillig i Livsværkstederne bliver du en del af et unikt miljø med mennesker med rødder i og livserfaring fra alle verdenshjørner og mange forskellige steder i livet. 

Gør en forskel i et boligområde i forandring

Din rolle som frivillig vil ofte være at bruge dig selv som medmenneske, samtidig med at du også vil have nogle konkrete opgaver. Som frivillig gør du en forskel for gæster i Livsværkstedernes Café Vita og for brugere af vores gratis rådgivningstilbud.

Livsværkstederne ligger i Gellerup, som i disse år undergår kraftige fysiske forandringer. Som frivillig her vil du få indsigt i et ofte dårligt kendt boligområde i Aarhus, og du vil opleve forandringernes indvirkning på beboernes liv og områdets arbejdspladser. 

Frivillig livsværker

Når du bliver frivillig i Livsværkstederne, bliver du en del af et fællesskab, som varetager mange forskellige opgaver – fra samtaler og samvær i caféen over bagning og madlavning til rengøring og reparationer. Som frivillig er du ikke bare ”bare” cafévært, køkkenmedarbejder, rengøringshjælp eller vicevært. Du er også og først og fremmest livsværker.

Livsværker fordi

- du arbejder i Livsværkstederne

- du er lige dér, hvor livet nogle gange værker

- du også er lige dér, hvor livet og livsværk fortælles, drømmes og bliver til.

Fællesskabet

Som ansatte og frivillige medarbejdere arbejder vi sammen på, at fællesskabet har gode vilkår. Det gælder fællesskabet mellem os og fællesskabet med og mellem brugerne af Café Vita.

Vi har særligt fokus på at pleje fællesskabet gennem frivilligmøder, sociale arrangementer i caféen, ture ud af huset sammen med caféens gæster og særlige arrangementer for frivillige.

Derudover opfordrer vi til, at du til enhver tid bruger muligheden for at tale med din kontaktperson, det øvrige personale og andre frivillige om situationer eller oplevelser i dit arbejde her, særligt når du oplever at blive udfordret i dit arbejde.

Kontakt

Har du lyst at vide mere om at være frivillig hos os, så kig forbi eller kontakt aktivitetskoordinator Lise Hedevang Nielsen på e-mail lhn(at)livsvaerkstederneigellerup.dk eller telefon 24 43 96 99.